Nominovana još petorica kandidata za Zlatnu loptu
Foto: EPA

Poznato ih ukupno 20

Nominovana još petorica kandidata za Zlatnu loptu

France Football je upravo imenovao još petoricu fudbalera koji će konkurisati za Zlatnu loptu 2017.

Nominovani su Radamel Falcao (Monaco, Kolumbija), Sadio Mane (Liverpool, Senegal), Gianluigi Buffon (Juventus, Italija), Toni Kroos (Real Madrid, Njemačka) i Antoine Griezmann (Atletico Madrid, Francuska).

Odranije je poznato još 14 fudbalera koji će biti u utrci za ovu veliku nagradu, a to su redom: Neymar (PSG, Brazil), Luka Modrić (Real Madrid, Hrvatska), Paulo Dybala (Juventus, Argentina), Marcelo (Real Madrid, Brazil), N'Golo Kante (Chelsea, Francuska), Luis Suarez (Barcelona, Urugvaj), Sergio Ramos (Real Madrid, Španija), Jan Oblak (Atletico Madrid, Slovenija), Philippe Coutinho (Liverpool, Brazil), Dries Mertens (Napoli, Belgija), Kevin de Bruyne (Manchester City, Belgija), Robert Lewandowski (Bayern, Poljska), David de Gea (Manchester United, Španija), Harry Kane (Tottenham, Engleska) i Edin Džeko (Roma, BiH).

Do kraja dana će biti nominovano preostalih deset fudbalera, čime će biti zaključena lista od 30 igrača koji će se boriti za ovo prestižno priznanje. S obzirom da je logično da se u izboru nađu Leo Messi i Cristiano Ronaldo, ostaje nam da vidimo ko će biti preostala osmorica kandidata.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti