Norveška se remijem oprostila od prvenstva

Danska upisala i treću pobjedu

Norveška se remijem oprostila od prvenstva

Večerašnjim utakmicama završen je prvi krug na EP za rukometaše u Danskoj u grupama A i B. Prolaz dalje su osigurali Danska i Mađarska. 

Domaća reprezentacija je protiv Češke Republike upisala i treću pobjedu na prvenstvu, pa će u drugi krug prenijeti četiri boda, dok se Česi porazom opraštaju od prvenstva. Danska je slavila pobjedu rezultatom 33:29. 

Dansku je do pobjede predvodio Hans Lindberg sa šest golova iz šest pokušaja, Casper Mortensen je postigao jedan pogodak manje, dok je Filip Jicha sa 11 golova za Češku još jednom pokazao da je jedan od najboljih svjetskih rukometaša u oovm trenutku. 

U direktnom duelu za prolazak dalje Mađarska i Norveška su odigrale neriješeno 26:26, pa je Mađarska prošla dalje, dok Norvežani završavaju svoj nastup. Norveška je dvije i pol minute prije kraja imala zaostatak od dva gola, uspjela je izjednačiti, ali ne i preokrenuti. 

Roland Mikler je sa 12 odbrana bio nepremostiva prepreka za reprezentativce Norveške, a Mate Lekai sa sedam i Gabor Csaszar sa šest golova su bili najbolji strijelci Mađarske. Najbolji kod Norvežana bili su Havard Tvedten sa sedam i Kristian Kjelling sa šest golova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti