Norwich i Middlesbrough za plasman u Premier ligu

Meč odluke na Wembleyu

Norwich i Middlesbrough za plasman u Premier ligu

Fudbaleri Norwicha na korak su od povratka u elitni rang engleskog fudbala, nakon što su osigurali finale play-off Championshipa.

Kanarinci su u polufinalu na svom Carrow Road stadionu savladali Ipswich rezultatom 3:1, a gosti su od 49. minute bili primorani igrati sa igračem manje. Isključenje Berre samo minutu kasnije iskoristio je Hoolahan pogotkom s bijele tačke, da bi u 60. minuti rezultat izjednačio Smith. 

Samo četiri minute kasnije Norwich je opet vodio, ovaj put golom Redmonda, a plasman u finale play-off Championshipa osigurao je Jerome u samom finišu drugog poluvremena. 

Ko će igrati u Premier ligi uz Watford i Bournemouth bit će riješeno 25. maja na Wembleyu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.