Norwich osvojio bod na Stamford Bridgeu
Foto: EPA

Remi Chelseaja i Norwicha

Norwich osvojio bod na Stamford Bridgeu

Midhat Šljivak

Chelsea je u 37. kolu engleske Premier lige dočekao na svom terenu ekipu Norwicha, a na kraju u ovom susretu pobjednika nije bilo (0:0).

Chelsea je bolje otvorio meč. Stvorili su nekoliko prilika na otvaranju susreta, a uzvratili su i Kanarinci također prijetili preko Olssona, ali je bio neprecizan.

Terry je u 23. minuti sjajno šutirao nakon prekida, ali je golman gostiju Ruddy dobro odbranio. Zatim je veliku priliku imao Schurrle, ali je njemački fudbaler zatresao stativu, te se na odmor otišlo bez golova.

Početkom drugog poluvremena ponovo je okvir gola spasio goste. Udarac Davida Luiza zaustavlja prečka. Prijetili su na drugoj strani i gosti, koji su morali doći do pobjede u ovom susretu, ali do gola nijedan tim nije mogao, te je ostalo 0:0.

Norwich ima samo teoretske šanse za opstanak. Uz pobjedu u zadnjem kolu, moraju čekati i kiks WBA u dvije utakmice koje ovaj tim igra.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 37. kolo:

Chelsea - Norwich 0:0

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije