Norwichu bod na Emiratesu u velikoj drami

Arsenal nije uspio doći do pobjede

Norwichu bod na Emiratesu u velikoj drami

Edmir Škorić

Ni Holanđanin Robin van Persie, prvi strijelac Premiershipa, nije mogao Arsenalu sa svoja dva pogotka donijeti pobjedu. Nowrich je na kraju osvojio bod, odigravši na Emiratesu 3:3.

 

Topnicima je u borbi za treću poziciju pobjeda danas bila neophodna, ali na kraju su jedva došli i do boda. Istina, po prikazanim prilikama, barem u drugom dijelu, zaslužili su i sva tri boda, ali...

 

Poveo je Arsenal nakon 65 sekundi igre. Izraelski reprezentativac Yossi Benayoun uspio je zavrnuti loptu pored gostujućeg golmana Johna Ruddyja. Brzo su se gosti vratili u igru. Kyle Naughton sjajno ubacuje, Wes Hoolahan iz svog prvog udarca matira danas slabog poljskog golmana Wojciecha Szczsneyja. 

 

Zatim Norwich stiže i do preokreta u 27. minuti. Grant Holt je pucao, lopta od Kierana Gibbsa završila iza leđa Szczsneyja. Do kraja prvog dijela Hol i Russell Martin su padali u šesnaestercu domaćih, sudac Anthony Taylor nije se oglašavao. Prava dama u nastavku.

 

Mogao je Arsenalu sve zagorčati Jackson koji j u 52. minuti, nakon što je izgirao odbranu domaćih, snažno puca, ali Sczesny brani. U 56. minuti Rosicky izvodi slobodnjak, Koscielny glavom s pet metara puca ravno u golmana Ruddyja.

 

Norwich je u 59. minuti ponovo imao stopostotnu šansu, ali je lopta otišla pokraj desne stative Arsenalovog gola. Na drugoj strani odmah u sljedećem napadu još veća prilika, ali Van Persie ne uspijeva pogoditi s desetak metara nakon dodavanja Benayouna, da bi zatim Koscielny promašio loptu nakon ubačaja s desne strane.

 

Arsenal nastavlja s napadima u želji da dođe do poravnanja. U 66. minuti Van Persie iz dobre pozicije šutira pored gola, a onda još dvije prilike. Blokiran je najprije jedan udarac domaćih igrača, a onda Benayoun sa ruba kaznenog prostora šutira pored gola. >

 

U 72. minuti sjajan gol Van Persija. Van Persie je prvo ubacio, Chamakov udarac blokiran, na kraju lopta dolazi do Songa, ovaj centrira, Holanđanin bježi odbrani Norwicha i matira Ruddyja. Chamakhov pokušaj glavom u 74. minut odlazi pored gola. Dvije minute kasnije Van Persie puca iskosa s desne strane, Ruddy brani.

 

A onda, deset minuta prije kraja, Arsenal stiže do drugog vodstva na utakmici. Rosicky je pokuša pronaći nekoga od svojih igrača, lopta se odbila iza leđa Norwichove odbrane, Van Persie u svom stilu pogađa za veliko slavlje, koje opet nije dugo trajalo.

 

Rezervista Morison kod gostiju u 86. minuti pogađa za 3:3. U 87. minuti iznenada Van Persie izlazi sam pred Ruddyja, ali pucao je ravno u njega. Nedugo nakon toga s metar je imao priliku Van Persie zatresti mrežu, sruđen je s leđa, ali nije dosuđen penal. Dosta uzbudljiv susret završen je rezultatom 3:3.

 

Sada Tottenham i Newcastle imaju priliku doći ispred Arsenala te se nastavlja grčevita borba za treće, ali i četvrto mjesto, koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

 

Premiership, 37. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal - Norwich 3:3 (Benayoun 2, Van Persie 72, 80/ Hoolahan 12, Gibbs 27, Morison 85)

 





Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije