Manchester United je večeras osigurao borbu za trofej jer čudo se sigurno neće desiti
Manchester United će se boriti za trofej u EFL Kupu jer Nottingham Forest u uzvratu mora napraviti čudo da bi prošao dalje (Foto: Manchester United)

Trijumf nad Forestom

Manchester United je večeras osigurao borbu za trofej jer čudo se sigurno neće desiti

Midhat Šljivak

Manchester United je večeras kao gost savladao Nottingham Forest s 3:0 u prvom susretu polufinala EFL Kupa i došao je na korak od plasmana u finale ovog takmičenja.

Manchester United je savladao Forest na gostovanju s 3:0 i gotovo je izvjesno da će se Crveni đavoli boriti za trofej u ovom takmičenju.

Odlično tim Erika ten Haga otvara ovaj meč. Već u šestoj minuti Marcus Rashford fenomenalnim golom dovodi svoj tim u vodstvo od 1:0 i nastavlja veliku seriju golova.

Forest je žestoko napao nakon primljenog gola. Pokušavali su domaći sve kako bi stigli do brzog izjednačenja, a u 23. minuti gol Surridgea je poništen zbog ofsajda.

Imao je i United svojih šansi, a u 45. minuti gosti s Old Trafforda dolaze i do drugog pogotka. Wout Weghorst koristi jedan odbijanac i postiže svoj prvi gol u dresu Crvenih đavola za prednost od 2:0.

Nastavak meča donio je još jedan pogodak. Bilo je pokušaja s obje strane, ali izostala je prava realizacija.

Oglasi

United je bez većih problema zaustavio sve napade Foresta. Domaći su na kraju ostali bez barem počasnog pogotka koji bi im donio veću nadu za revanš na Old Traffordu.

Tačka na ovaj meč stavljena je u 89. minuti. Bruno Fernandes hvata sjajan volej i pogađa za konačnih 3:0.

Na kraju bi uzvrat koji se igra 1. februara na Teatru snova mogao biti samo puka formalnost. United ima veliku prednost i samo ih čudo može zaustaviti na putu ka finalu.

Podsjetimo, u drugom polufinalu Newcastle je u prvom susretu kao gost savladao Southampton s 1:0 pogotkom Joelintona.

Izvjesno je da ćemo gledati finale EFL Kupa između Manchester Uniteda i Newcastlea, ali u svakom slučaju oba tima trebaju dovršiti posao u uzvratima.

EFL Kup, polufinale:

Nottinhgam Forest - Manchester United 0:3

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Bez Ronalda ce prije ispasti iz lige nego sto ce osvojiti bilo sta.
3 10
Eno30
Bravo United
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi