Nije odigrao ni minute, a želi da ide: Italijani pišu da Pogba sprema šokantan transfer

Sve to djeluje kao nemoguća misija

Nije odigrao ni minute, a želi da ide: Italijani pišu da Pogba sprema šokantan transfer

E. Čaušević

Juventus prolazi kroz veoma turbulentan period zbog čega pojedini igrači ovog kluba do kraja januara imaju namjeru da napuste Staru damu, a čini se da je među njima i Paul Pogba koji prema pisanju medija u Italiji sprema šokantan potez.

Juventus je prije nekoliko dana žestoko kažnjen od Saveznog apelacionog suda koji je oduzeo ovom klubu čak 15 bodova zbog čega je Stara dama pala na desetu poziciju Serije A, ali čini se da to nije jedini problem s kojima se ovaj klub susreće.

Zbog cijele situacije u Juventusu pojavile su se špekulacije da pojedini fudbaleri žele što prije da napuste ovaj klub i da su to jasno poručili Maxu Allegriju i upravi Stare dame.

Mediji u Apeninima pišu da se pojavila lista fudbalera koji su zatražili odlazak iz Juventusa zbog svega što se dešava ovom klubu u prethodnom periodu i očito je da oni ne žele biti više dio te priče.

Navodno, među tim igračima su i prvotimci Wojciech Szczesny, Adrien Rabiot i Weston McKennie čiji odlasci bi sigurno bili veliki udarac za Juve, a navodno kofere želi da spakuje i Paul Pogba koji se tek ljetos vratio u Juve.

Francuski veznjak zbog povrede koljena ove sezone nije odigrao ni minute za Juventus u zvaničnim utakmicama, ali navodno ne želi ni on da bude u ovom klubu zbog svih tih dešavanja i poručio je da želi da ide.

Oglasi

La Gazzette dello Sport objavila je da je Pogba saopštio čelnicima Stare dame da želi da napusti klub iako ove sezone nije odigrao ni minute, a navodno sprema se i njegov novi šokantan transfer koji niko nije očekivao.

Pojavile su se špekulacije da bi se Pogba mogao vratiti u Manchester United iz kojeg je upravo došao u Juventus nakon što mu je istekao ugovor. Da se nešto dešava dala je naslutiti i izjava koju je Pogba dao prije nekoliko dana.

"Htio sam pokazati Manchester Unitedu da su napravili grešku što su čekali prošle godine da mi ponude novi ugovor. Povratak tamo je moguć, ali sada nije pravo vrijeme da se priča o tome", rekao je Pogba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pogba s Juventusom ima ugovor do ljeta 2026. godine, te mediji u Engleskoj pišu da je skoro nemoguća misija da će Manchester United dati novac za njegov transfer ove zime, a pogotovo jer je on još uvijek van stroja.

Zbog toga se očekuje da će Pogba ostati barem do ljeta u Juventusu, a povratak u Manchester Uniteda za njega će ove zime čini se ostati samo san. Ipak, fudbal nam je pokazao da je sve moguće, pa tako ne treba olako otpisivati ni ovu priču koliko god se trenutno činila kao nemoguća misija.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1652028573
Samo ludi Arapi mogu za ovu prevaru od igrača dati pare.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi