Tek ušli u Premier ligu i odmah ih ismijavaju: Ovo je bila najgora taktika za izvođenje kornera

Obrukali se

Tek ušli u Premier ligu i odmah ih ismijavaju: Ovo je bila najgora taktika za izvođenje kornera

Edmir Škorić

U subotu su nogometaši Nottinghama gostovali Newcastleu na St. James' Parku, te su doživjeli poraz na startu povratničke sezone u eliti.

Newcastle je od početka stiskao ka golu gostiju, promašivao brojne šanse, da bi u nastavku majstorijom Schara došao do vodstva, a sve potom završio Wilson sjajnim golom za 2:0.

Gosti su većim dijelom meča igrali povučeno, a takva taktika im danas nije pomogla da izvuku povoljniji rezultat na kultnom stadionu.

Međutim, "proslavili" su se prilikom jednog kornera. Samo pozicioniranje igrača bilo je nevjerovatno: svi su bili izvan kaznenog prostora Newcastlea, a kada je jedan njihov saigrač izveo korner, krenuli su sprintom u srce šesnaesterca.

Ideja možda sama po sebi nije toliko loša, ali ispalo je na kraju katastrofalno, zbog čega su ismijavani na društvenim mrežama.

"Tako je to kada se praviš pametan", jedan je od komentara na društvenim mrežama.

Ne sumnjamo da će u budućnosti raditi na kornerima i da će promijeniti taktiku, jer na ovaj način neće biti previše opasni prema golu svojih rivala.

[twitter]https://twitter.com/FunnyFTMoments/status/1555948461056573440[/twitter]

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nottingham, koji je ovog ljeta doveo čak 12 novih igrača, prve bodove traži u 2. kolu, narednog vikenda, protiv West Hama na svom terenu. Nakon toga slijedi gostovanje Evertonu, pa dueli sa Tottenhamom i Manchester Cityjem...

Vidjet ćemo hoće li ovaj tim, koji je u prošlosti osvajao titule, imati snage da zadrži status premierligaša ili će se ekspresno vratiit u niži rang.

Top Komentari

K79
pa realno ideja uopšte nije bila loša svi znamo da ćeš loptu glavom udariti mnogo bolje i jače ako natrcis na nju nego ako to činiš iz mjesta samo ovdje je bio problem što je ovaj izveo korner ko da igra u našoj ligi:D imao je i Mihajlović kao trener na početku karijere slični ideja:D poz
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi