Nova afera u bh. fudbalu: FK Mladost Kikači optužio NK Prokosovići za falsifikovanje ugovora!

Senad Mujkanović za SportSport.ba

Nova afera u bh. fudbalu: FK Mladost Kikači optužio NK Prokosovići za falsifikovanje ugovora!

E. Čaušević

FK Mladost Kikači jučer je na svojoj Facebook stranici objavio informacije o novom igrači Amaru Hasiću koje će sigurno pokrenuti veliki skandal. Hasić je došao kao pojačanje iz NK Prokosovići, ali tu priča tek počinje.

Naime, iz Mladosti su sinoć objavili da je Amar Hasić novo pojačanje ovog kluba i da stiže kao slobodan igrač jer mu je istekao ugovor sa Prokosovićima 31. decembra prošle godine. On je s Prokosovićima potpisao saradnju na ljeto prošle godine na šest mjeseci, ali je onda odlučio da promijeni sredinu i pređe u Mladost.

No, priča tu tek počinje nakon što se javio njegov bivši klub. Iz Mladosti tvrde da su iz NK Prokosovići falsifikovali njegov ugovor, te da tvrde da je on još uvijek član ovog kluba. Navodno, tražili su i obeštećenje od 1.000 KM, a cijeli slučaj sada je dostavljen Savezu.

Odlučili smo kontaktirati prvog čovjeka Mladosti iz Kikača, Senada Mujkanović, koji nam je potvrdio ovu priču. On je poručio da je siguran da će Hasić biti njihov igrač, te da očekuje od Saveza da adekvatno reaguje i kazni navodno falsifikovanje.

"To je bagra, falsifikovali su ugovor Amara Hasića. Dvije godine su ga varali. Sve što piše u saopštenju naše stranice je istina. On je naš igrač i to je riješeno. Savez sada treba da potvrdi da je urađeno sve po pravilniku. Očekujemo da vidimo šta će biti na kraju, ali sada vam mogu reći da ćemo poduzeti krivične mjere protiv NK Prokosovići i dotičnog gospodina Zikrije Memića. Nisu mu dali da ide i zezali su ga dvije godine", rekao je Mujkanović za SportSport.ba.

Iz NK Prokosovići traže 1.000 KM odštete

Saopštenje kluba iz Kikača koje je objavljeno na njihovoj Facebook stranici prenosimo vam u cjelosti. Također, tu su i fotografije koje je Mladost objavila na stranici, a vezane su na ugovor Amara Hasića.

"Povodom prelaznog roka odlučili smo da u svoje redove dovedemo fudbalera Amara Hasića kojem je ugovor sa NK Prokosovićima istekao 31.12.2018 godine a koji je potpisan dana 10.06.2018 godine uz obostrano zadovoljstvo. Prvi puta stupamo u kontakt s Hasićem tačno prije godinu dana dakle sezona 2017/18 zimski prelazni rok.

Klub odbija da mu izda ispisnicu i uz razna obećanja i sve sile koje su mogli da izvedu ostavljaju Hasića u svom klubu bez njegove želje i volje a i ako smo ga bili predstavili već kao pojačanje u svom klubu. Nakon toga u ljeto smo ponovo tu. Početak sezone 2018/19 Hasić je ponovo predstavljen u Kikačima, ali ovoga puta ponovo ručna ponovo se Prokosovići bune ponovo ne dozvoljavaju Hasiću da napusti njihov klub,, uz razne priče odlaženja na vrata kluba, Em-oniks, Senad od Bosne, svugdje su samo prebacivali jedan sa drugog,, navodno niko nije odgovoran da saam izda ispisnicu Hasiću!

Došao je i zimski prelazni rok 2018/2019 sve po ps-u je Hasić krenuo ovoga puta odlučan da svoju karijeru odvede u pravom smijeru. Ugovor mu je istekao 31.12.2018 i on se konačno osjeća kao slobodan igrač i igrač koji konačno vidi svjetlo na kraju tunela. Prvi dan prelaznog roka je 18.01.2019 (petak) Hasić je u ponedjeljak 21.01.2019 osvanuo pred poštom te konačno poslao recopis u svoj klub NK Prokosoviće. 23.01.2019 sav sretan dobija povratnicu koja je ovjerena od njegovog kluba i on sa svim tim papirima odlazi u savez sa našim predstavnikom ekipe da se registruje konačno za našu Mladost.

Čovjek koji radi na registraciji igrača u NS TK po imenu Zlatan Pavljašević, uvijek prijatan i raspoložen pronašao nam je sve ugovore klubova Druge lige Federacije-Sjever poredane abecedno po tom pronalazi i izvlači ugovore od ekipe NK Prokosovići, medju njima traži Amara Hasića i pronalazi.... Sve je uredu jeste kaže registrovan do 31.12.2018 i može se registrovat !
Sve super se završava, svi sretni, Hasić konačno nasmijan i zadovoljan postaje igrač Mladosti.

Dan je 15.02 NK Prokosovići rade ono što bi ih moglo zatvora koštat tečnije osobu po imenu i prezimenu: Memić Zikrija. Dolazimo opet kod Zlatana povodom drugih igrača i onda čujemo da je bio jutros Zikrija Memić iz Prokosovića te da je donio ugovor novi koji je napravio sam, lupio datum 05.02.2019 i stavio da važi do 31.07.2019 godine te falsifikovao potpis od Amara Hasića koji se danas šokirao kad je vidjeo na što je sve spreman ovaj čovjek!

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Hasić istog momenta poziva Zikriju na telefon te ga pita: 'Kad smo mi to sklopili novi ugovor' na što mu Zikrija kaže: Nek mi Senad donese 1000 KM I Pocijepaću papire! Tu rečenicu imamo snimljenu na telefonu te ćemo je koristiti na sudu i tužilaštvu gdje će ići krivična prijava protiv Zikrije Memića u koliko ne odustane od svojih laži, prevara i pustih obećanja prema Amaru Hasiću", navodi se u saopštenju kluba iz Kikača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi