Nova blamaža Milana
Ronaldinho je konačno proradio, ali to nije pomoglo Milanu

Serie A

Nova blamaža Milana

U sedmom kolu Serie A desilo se nekoliko iznenađenja od kojih je svakako kiks Sampdorije koja je na domaćem terenu odigrala samo 1:1, dok je Milan doživio novu blamažu.

Milan je odigrao još jednu lošu utakmicu u kojoj nije uspio slaviti. Rossoneri su na gostovanju kod Atalante osvojili samo jedan bod, a kako su igrali s njim moraju biti zadovoljni. Teški dani predstoje Leonardu da podigne moral svojim igračima, ako uopće on više i bude trener Milana.

Atalanta je bolje otvorila utakmicu napravivši nekoliko prilika, ali do 21. minute nije uspjela doći do vodstva. Simone Tiribochi je doveo tim iz Bergama u vodstvo i tri boda su domaći imali u rukama sve do 83. minute kada je Ronaldinho napokon pogodio i donio Milanu bod.

U jednom od derbija kola Roma je na Olimpicu bila bolja od solidnog Napolija sa 2:1. Plavi su bolje otvorili utakmicu i golom Ezequiela Lavezzija u 25. minuti došli do prednosti. Romu je po ko zna koji put u životu ostavio kapiten Francesco Totti. Prvo je Totti u 37. minuti poravnao na 1:1, da bi onda svojim drugim golom u 63. minuti donio puni plijen bordo timu.

Genoa je i kod Bologne nastavila s odličnim igrama i već je pokazala da njihove igre nisu samo puka slučajnost. Kharja je s bijele tačke u 11. minuti doveo goste u vodstvo, da bi Giuseppe Sculli u 35. minuti povisio na 2:0. Pet minuta prije kraja utakmice Marco Di Vaio s bijele tačke daje nadu navijačima Bologne, ali Alberto Zapater u 90. minuti postavlja konačnih 3:1 za Genou.

Sampdoria nije uspjela na domaćem terenu savladati Parmu. Gosti su uspjeli odnijeti jedan bod odigravši 1:1. Giampaolo Pazzini je u 23. minuti nagovijestio dobru utakmicu Sampdorie, ali to je bilo sve što su Cassano i suigrači uradili. Daniele Gallopa je u 30. minuti poravnao na 1:1 i to je bio konačan rezultat utakmice.

Chievo je na krilima odličnog Michelea Marcolinija došao do velika tri boda kod Caglarija. Alessandro Matri je doveo Caglari u vodstvo u 38. minuti utakmice, a onda je Chievo s dva gola Marcolinija u 41. i 70. minuti došao do velikog preokreta.

Utakmice između Siene i Livorna, te Fiorentine i Lazija završile su bez pogodaka, dok Juventus i Palermo svoj meč igraju u večernjem terminu.

Rezultati:

Sampdoria – Parma 1:1
Bologna – Genoa 1:3
Caglari – Chievo 1:2
Atalanta – Milan 1:1
Siena – Livorno 0:0
Roma – Napoli 2:1
Fiorentina – Lazio 0:0

Tabela:

1. Inter 16
2. Sampdoria 16
3. Juventus (-1) 14
4. Fiorentina 14
5. Genoa 13
6. Chievo 11
7. Udinese 11
8. Parma 11
9. Roma 11
10. Lazio 9
11. Milan 9
12. Bari (-1) 7
13. Cagliari 7
14. Napoli 7
15. Palermo (-1) 6
16. Bologna 6
17. Siena 5
18. Catania (-1) 3
19. Atalanta 3
20. Livorno 3

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.