Nova blamaža Olimpije, bodove iz Ljubljane nosi i Rudar

Prva liga Slovenije

Nova blamaža Olimpije, bodove iz Ljubljane nosi i Rudar

Olimpija je večeras nastavila sa rasprodajom bodova na svom stadionu, a posljednji u nizu klubova koji su porazili zeleno – bijele je Rudar iz Velenja. 

Zaslužen trijumf timu iz Velenja donijeli su Eterović sa dva pogotka i Podlogar. Rudar je u vodstvo došao u 17. minutu preko Eterovića, a isti igrač precizan je četrnaest minuta kasnije za rezultat prvog dijela.

Trijumf je u posljednjim minutima utakmice potvrdio Podlogar. Rudar je petoplasirani tim Prve lige Slovenije sa 29 bodova, dok Olimpija na šestom mjestu ima šest bodova manje.

Klub iz Ljubljane pred početak sezone najavljivao je pohod na titulu, a nakon 17 kola za liderom Koperom zaostaju 13 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.