Nova bruka Premijer lige

Incidentni susret na Bilinom polju

Nova bruka Premijer lige

Susret između Čelika i Širokog završio je bez pobjednika, 0:0, ali je susret obilježilo katastrofalno suđenje i još  katastrofalinije ponašanje aktera na terenu.

Na Bilinom polju domaći Čelik i Široki Brijeg odigrali su bez golova, 0:0 u susretu koji su obilježili, a šta drugo, incidenti.

U Zenici je na tribinama bilo oko 700 gledalaca, a u gradu čelika šaputalo se i o eventualnom dolasku navijačke skupine Horde Zla, ali pokazalo se da su to samo bile špekulacije. 

U prvom poluvremenu bilo je mnogo prilika sa obje strane, ali se nije došlo do zgoditka. Crveno-crni su u drugom poluvremenu imali mnogo više prilika nego u prvom, a važno je izdvojiti prečku koju je pogodio Nermin Šabić u 63. minuti iz slobodnog udarca.

Nažalost, pred kraj susreta, utakmica je obilježena nasiljem na terenu. Dvadesetak minutra pred kraj susreta ispred gola Čelika izbila je tuča između igrača obje momčadi. Nakon toga, bili smo svjedoci prijetnje golmana gostiju Bandovića navijačima kako će ih "zaklati" .

Trener Čelika Omer Kopić, koji nije bio zadovoljan suđenjem glavnog sudije meča, odlučio se i fizički obračunati sa arbitrima, pa je na klupi Čelika izbio opšti haos. Trener je pokušao napasti glavnog sudiju, ali su ga u tome spriječili rezervni igrači, nakon čega Čelik ostaje bez Kopića kojem je pokazan put u svlačionicu. Bilo je još mnogo prepucavanja i ispada, ali intervencijom igrača, a ne policije, situacija je smirena.

Sudijska trojka nakon znaka za kraj utakmice napustila je teren pod pratnjom policije.

Čelik - Široki 0:0

Stadion Bilino polje. Gledalaca: 700. Sudija: Ljubiša Vrhovac (Laktaši).

ČELIK: Bilobrk, Jamak, Jackson, Puzigača, Jurić, Nemeljaković, Nikić, Imamović, Isaković, Šabić, Karić (od 58. Dilaver). Trener:Omer Kopić.

ŠIROKI: Bandović, Souza, Barišić, Wagner, Martinović, Ćutuk, Šilić (od 90. Gonzalo), Varea (od 90. Pinjuh), Topić, Ivanković, Mišić (od 75. Križanović). Trener: Toni Karačić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.