Nova imena u reprezentaciji: Šest Baždarevićevih osvježenja

Nova imena u reprezentaciji: Šest Baždarevićevih osvježenja

Ibrahim Šehić

A. Haznadarević

Na okupljanju bh. reprezentacije planiranom za ponedjeljak 23. marta, pojavit će se i neka nova lica u odnosu na prethodna okupljanja, kada je pozivnice na adrese klubova slao bivši selektor Safet Sušić. Tako će u predstojeća dva meča protiv Andore i Austrije, priliku da obuku nacionalni dres dobiti neki igrači koji su ranije nastupali za Bosnu i Hercegovinu, ali je bivši šef stručnog štaba iz nekog razloga prestao da računa na njih. Isto tako, neki od njih će upisati svoj premijerni nastup u najboljoj selekciji naše zemlje. Na danas objavljenom spisku novog selektora Mehmeda Baždarevića nalazi se šest novih imena. 

Pozicija: Golman

Klub: Qarabag

Čuvar mreže aktuelnog šampiona Azerbejdžana Qarabaga Ibrahim Šehić, dobro je poznato ime sportskoj javnosti Bosne i Hercegovine. Ovaj 26-godišnji čuvar mreže, još 2010. godine je debitovao za naš nacionalni tim, ali ga je niz okolnosti udaljio od časti nastupa za državnu selekciju. Za sarajevski Željezničar je nastupao od 2008. do 2011. godine, kada prelazi u turski Mersin, a tada veliki transfer za bh. fudbal, jedan je od poteza koji bi u upravi kluba sa Grbavice voljeli da nikada nisu ni napravili. Radi se naravno o finansijskoj strani transfera, budući da Turci još nikada nisu platili odštetu za sjajnog golmana, a cijeli slučaj je završio na arbitraži FIFA-e koja je presudila u korist našeg premijerligaša. Od 2013. godine Šehić nastupa za azerbejdžanski Qarabag za koji je već skupio preko 40 nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije