Nova imena u reprezentaciji: Šest Baždarevićevih osvježenja

Nova imena u reprezentaciji: Šest Baždarevićevih osvježenja

Ervin Zukanović

A. Haznadarević

Na okupljanju bh. reprezentacije planiranom za ponedjeljak 23. marta, pojavit će se i neka nova lica u odnosu na prethodna okupljanja, kada je pozivnice na adrese klubova slao bivši selektor Safet Sušić. Tako će u predstojeća dva meča protiv Andore i Austrije, priliku da obuku nacionalni dres dobiti neki igrači koji su ranije nastupali za Bosnu i Hercegovinu, ali je bivši šef stručnog štaba iz nekog razloga prestao da računa na njih. Isto tako, neki od njih će upisati svoj premijerni nastup u najboljoj selekciji naše zemlje. Na danas objavljenom spisku novog selektora Mehmeda Baždarevića nalazi se šest novih imena. 

Pozicija: Odbrana

Klub: Chievo

Defanzivac koji je na više nego kontraverzan način prestao igrati za reprezentaciju BiH pod selektorskom palicom Safeta Sušića, bit će u prilici da ponovo obuće najdraži dres. Ervin Zukanović je sarajevsko dijete koje je seniorsku karijeru započelo u Željezničaru, a kasnije je svojim trudom i radom doguralo do Belgije. Nacionalni bh. dres oblači prvi put 2012. godine, te sa kolegama uspijeva izboriti kartu za historijski nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Kada je trebao poletjeti za SAD na završnicu priprema za Mundijal, Zukanoviću viza navodno biva odbijena, za što je on kasnije optužio ljude iz Saveza, a Sušić mu poručuje da ne treba ni dolaziti. Istog ljeta izborio se za transfer u veliku Seriju A, gdje fantastično igra za tim Chieva, a upravo zbog toga novi selektor ga je s punim pravom ponovo vratio u reprezentaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti