Nova lakrdija VAR-a u Engleskoj: Mourinho psovkama pokazao šta misli o odluci sudije

Da li je Tottenham oštećen?

Nova lakrdija VAR-a u Engleskoj: Mourinho psovkama pokazao šta misli o odluci sudije

E. Čaušević

Fudbaleri Tottenhama trenutno igraju u gostima protiv Sheffield Uniteda u okviru 32. kola Premiershipa.

Nakon početnih ispitivanja snaka u 32. minuti vidjeli smo prvi gol. Domaći su uspjeli da povedu sa 1:0 kada se u kaznenom prostori Tottenhama najbolje snašao Berge koji je sjajno pogodio mrežu londonskog tima. Njegov gol možete pogledati OVDJE.

Međutim, već u narednom napadu Tottenham je uspio da izjednači kada je Harry Kane pogodio za 1:1.

No, glavni sudija Chris Kavanagh je nakon konsultacija s VAR sobom poništio ovaj gol jer je prije toga Lucas Moura igrao rukom, ali malo je reći da je ova odluka bila diskutabilna.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naime, Moura je očito fauliran u ovoj situaciji i potom ga je jedan od igrača Sheffielda napucao loptom u ruku koja se odbila do Kanea. Sudija je pustio prednost i priznao gol, no onda ga je poništio zbog igranja rukom, ali čini se da je pogriješio.

Takva odluka izazvala je bijes Josea Mourinha koji nije štedio sudiju svojim psovkama. Diskutabilnu situaciji pogledajte OVDJE.

Top Komentari

gh0ast
Pa trojica ga opkolili, lansirao se covjek na zemlju, nije imao kontrole ni nad cime. Koliko retardirano ne vjerujem. VAR je odlican kao koncept ali ovo je prerigorozno. Ovo treba izbaciti, ovakve odluke, gledati u svaku dlacicu. Unistava se fudbal ovime
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi