Nova odlična partija Nemanje Mitrovića

Naš košarkaš izvrstan

Nova odlična partija Nemanje Mitrovića

Midhat Šljivak

Kavala je u drugom kolu Balkanske lige na svom parketu dočekala OKK Beaograd, a na kraju je grčki tim slavio pobjedu rezultatom 81:76 uz još jednu odličnu partiju bh. reprezentativca Nemanje Mitrovića.

Kavala je odlično ušla u meč, te je nakon prvih deset minuta igra imala prednost od 12 poena 28:16, da bi se do poluvremena ta prednost povećala na 17 poena 47:30.

OKK Beograd je u nastavku zaigrao mnogo bolje. Smanjili su prednost Kavale na minus 10 na kraju treće dionice 59:49, da bi u posljednjoj dionici prišli na minus četiri, ali nisu uspjeli da načine totalni preokret. Na kraju je Kavala slavila pobjedu sa pet pona prednosti uz fantastičan nastup Mitrovića.

Naš košarkaš je za nešto više od 23 minute na parketu ubacio 17 poena uz šut iz igre 6 od 10. Mitrović je pogodio tri trojke iz pet pokušaja. Kod OK Beograda bivši reprezentativac BiH Aleksej Nešović ubacio je 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.