Nova optužnica protiv Džajića
Džajića čekaju nova hapšenja

Prema najavama iz MUP-a Srbije

Nova optužnica protiv Džajića

Prema najavama iz srbijanske policije, uslijediće nova krivična prijava protiv bivšeg prvog čovjeka beogradske Crvene zvezde Dragana Džajića i menadžera Ranka Stojića. Informaciju je objavio B92 pozivajući se na izvor u MUP-u Srbije.

Prema istom izvoru protiv Džajića i Stojića će biti podignute prijave zbog transfera Milana Dudića iz Crvene zvezde u portugalsku Benficu koji je potpisan na tadašnjih sedam miliona njemačkih maraka.

Pretpostavlja se da su Džajić i Stojić na račun kluba uplatili dva, a ostalih pet miliona prikrili.
Džajić, zatim bivši finansijski direktor Vladimir Cvetković, kao i Miloš Marinković uhapšeni su 5. februara i u pritvoru su proveli pet mjeseci, a protiv njih je pokrenuta istraga zbog sumnje da su protu-zakonito prisvojili 5.1 miliona eura u transferu Drulića u Real Zaragozu 2001. godine.

Istraga protiv Džajića i Cvetkovića proširena je zbog sumnje da su od transfera Zorana Njeguša u madridski Atletico prisvojili 3,5 miliona, te milion od prelaska Perice Ognjenovića u Real, a istraga je proširena i zbog sumnje da su od transfera Nemanje Vidića u moskovski Spartak prisvojili milion.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.