Nova petarda Celtica koji grabi ka novoj tituli

Škotski Premiership

Nova petarda Celtica koji grabi ka novoj tituli

Sa uvjerljivih 5:0 protiv slabašnog Invernesa Celtic je nastavio put ka novoj tituli prvaka Škotske. 

Strijelci za Kelte bili su Griffiths tri puta, te Mulgrew odnosno rezervista Commons.

Abeerden je pogotkom Jacka u ranoj fazi minimalnim rezultatom porazio St. Johnstonne na domaćem terenu.

St. Mirren je važne bodove osvojio na domaćem terenu protiv Kilmarnocka zahvaljujući kojima je pobjegao iz opasne zone. Strijelci za pobjednički tim bili su Newton i Wilde.

Ross County i Patrick su podijelili bodove, bilo je 1:1, a golovi su postignuti u prvih 15 minuta meča. Pogađali su Brittain za domaće, odnosno Higginbotham za goste.

Najuvjerljiviji uz Celtic bio je Motherwell koji je sa 4:1 porazio otpisani Hearts. Strijelci za domaćina bili su Vigurs, Ainsworth, Sutton i McFadeen, dok je čast gostiju spasio Peterson.

Celtic je lider na tabeli sa 75 bodova, 21 više od drugoplasiranog Abeerdena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.