Nova pobjeda Bavaraca, Salihović presjedio remi sa Fortunom

11. kolo Bundeslige

Nova pobjeda Bavaraca, Salihović presjedio remi sa Fortunom

A. Haznadarević

U subotnjem dijelu programa jedanaestog kola njemačke Bundeslige, odigrano je pet susreta.

Vodeći tim na tabeli minhenski Bayern, stigao je do fenomenalne desete pobjede u jedanaest odigranih kola, pobijedivši na svojoj Allianz Areni ove sezone odlični Eintracht rezultatom 2:0.

 

Da su Bavarci bili opasniji rival najbolje pokazuju tri žuta kartona za gostujuće igrače koji su na sve načine pokušavali zaustaviti napade Bayerna. Igrao se 44. minut, kada je Javi Martinez povukao loptu po desnoj strani, te lijepo uposlio Riberyja, koji neometano posprema loptu u mrežu Eintrachta.

 

U nastavku, gosti su prvi zaprijetili preko Meiera, koji pogađa prečku. Iako je i u daljem toku igre bilo prilika pred golom Bayerna, Bavarci su ti koji su diktirali tempo, a onda u 77. minutu jedanesterac za domaće. Alaba je preuzeo odgovornost i pogodio za konačnih 2:0 i desetu pobjedu Bavaraca.

 

Duel Augsburga i Borussije Dortmund, pripao je braniocima titule, koji su u velikom stilu došli do nova tri boda. Sve je krenulo pogotkom Marca Reusa u devetom minutu, da bi sve do šestog minuta nastavka mreže mirovale. A onda prvo Lewandovski pogađa na asistenciju Gotzea, da bi isti igrač u 70. minutu nakon asistencije danas raspoloženog Reusa i treći put zatresao mrežu nemoćnih domaćina. Sve što su gomaći uspjeli uraditi je počasni pogodak Moldersa u 82. minutu susreta.

 

Meč Fortune i Hoffenheima završen je bez pobjednika rezultatom 1:1. Ako izuzmemo crveni karton Comppera iz 51. minuta, sve značajno se dogodilo u prvom poluvremenu. Domaćini su u četvrtom minutu susreta došli do vodstva preko Robbiea Krusea, a odgovor gostiju je stigao u 39. minutu susreta, kada je Joselu postigao izjednačujući pogodak. Posebno treba istaći to da naš reprezentativac Sejad Salihović nije dobio priliku da zaigra u ovom meču, iako mu je istekla suspenzija, te je bio spreman za nastup.

 

Schalke je na svom stadionu uspio ostvariti novu pobjedu, a ovaj put, poražen je bio Werder iz Bremena rezultatom 2:1. Iako su gosti bolje krenuli, te preko Hunta poveli u 16. minutu, Schalke je u drugom poluvremenu pokazao da je jači suparnik. Prvo je Roman Neustadter pogodio na asistenciju Fuchsa, da bi u 69. minutu Draxler zabio pobjedonosni pogodak.

 

Susret Freiburga i HSV-a, jedini je susret koji je završen bez golova. Iako su gosti od 35. minuta igrali sa igračem manje, nakon što je zbog drugog žutog kartona isključen Scharner, Freiburg brojčanu nadmoć nije uspio iskoristiti. Bh. reprezentativac u redovima Freiburga Mensur Mujdža, kao i obično, pružio je dobru partiju, te odigrao svih 90 minuta.

 

Njemačka Bundesliga, 11. kolo:

Bayern - Eintracht 2:0 (44. Ribery, 77. Alaba)

Augsburg - Dortmund 1:3 (9. Reus, 51.,70. Lewandowski)

Fortuna - Hoffenheim 1:1 (4. Kruse / 39. Joselu)

Schalke - Werder 2:1 (59. Neustadter, 69. Draxler / 16. Hunt)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Freiburg - HSV 0:0

 








Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.