Nova pobjeda Bosne, Radnički ubjedljiv na svom terenu

Druga liga FBiH grupa Sjever

Nova pobjeda Bosne, Radnički ubjedljiv na svom terenu

S. Mlaćo

U Drugoj ligi FBiH grupa Sjever odigrane su utakmice 3. kola.

Bosna iz Mionice je nastavila sa sjajnim igrama, te sa 4:0 savladali Seonu. Domaći su poveli u 49. minuti pogotkom Edina Hasanbašića, a na 2:0 je u 75. minuti povisio Amer Muratović. Tri minute kasnije novi pogodak, ovaj put Vedada Omeragića, a isti igrač u 83. minuti postavlja konačnih 4:0.

Radnički je istim rezultatom na svom terenu deklasirao Bosnu iz Kalesije. Strijelci za tim Ibrahim Crnkića bili su dva puta Almis Kasumović, te po jednom Jasmin Jaranović i Asmir Mehić.

Banovićka Budućnost je na svom terenu osvojila samo jedan protiv NK Ingram (1:1). Domaći su poveli preko Muhameda Mujića u 70. minuti, a četiri minute prije kraja gostima bod donosi rezervista Adnan Musić.

U ostalim mečevima Dizdaruša je savladala Prokosoviće 3:1, a isti rezultat viđen je i u Poljicama gdje su snage odmjerili Svatovac i Mladost.

Gradina je u Srebreniku sa 2:0 savladala Prilik, a Sloga je u Tojšićima istim rezultatom nadigrala Lokomotivu. Dinamo je u Donjoj Mahali u efikasnom meču bilo bolje sa 4:2 od NK Mramor.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon tri odigrana kola samo Bosna iz Mionice ima devet osvojenih bodova, dok po šest imaju Radnički, Svatovac, Dizdaruša, Seona...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi