Nova pobjeda Brazila

FIBA Americas

Nova pobjeda Brazila

Teme:

Na prvenstvu Amerike za košarkaše igrano je 2. kolo takmičenja po grupama. Glavni favoriti, Portoriko, Kanada i Brazil upisali su nove pobjede, dok su Urugvaj i Argentina u ovom kolu bili slobodni. Argentincima je nakon poraza od Venecuele na startu odmor bio itekako potreban, a koliko su ga iskoristili vidjet ćemo već danas.

Domaćin prvenstva Portoriko je upisao i drugu pobjedu, kojom je došao vrlo blizu plasmana u drugi krug. Portrikanci su na krilima odličnih Arroya i Diaza  savladali Djevičanske Otoke sa 85:74. Portorikanci su bili odlični u napadu, dok je odbrana bila na vrlo niskom nivou dozvolivši slabim Otočanima da ima zabiju 74 poena. Carlos Arroyo je bio najbolji pojedinac utakmice sa 24 poena i 5 asistencija, dok je kod Otočana najbolji bio Kevin Sheppard sa 18 poena i 5 asistencija.  
Kanada je u svom premijernom nastupu na prvenstvu razmontirala Meksiko sa velikih 55 koševa razlike. Kanađani su promijenili puno igrača u odnosu na OI u Pekingu, a to je izgleda urodilo plodom. Najbolji pojedinac u redovima Kanade bio je Andy Routins sa 17 poena, dok je kod Meksika prvo ime bio Alonzo Chavez sa 10 poena.  

Brazil je upisao i drugu pobjedu. Brazilci su bili bolji od Venecuele sa 87:67. Nakon što su u prvom kolu iznenadili Argentinu, igrači Venecuele su vraćeni u realnost visokm porazom od Brazilaca, koji su došli u najjačem sastavu, i mnogi ih vide kao glavnog kandidata za naslov. Naravno, uz Argentinu i Portoriko. Leandro Barbosa je vodio svoj tim do pobjede sa 15 poena, dok je Anderson Varejao upisao 9 skokova. Kod Venecuele je najbolji bio veteran Richard Lugo sa 12 poena i 6 skokova.

U vrlo zanimljivoj utakmici Dominikanska Republika je bila bolja od Paname sa 100:87. Panama je dobila tri četvrtine, ali je Dominikanska Republika odigrala jednu odličnu četvrtinu, treću, koju su dobili sa 28:10, i to je bilo dovoljno da na kraju utakmice slave. Najbolji pojedinac u redovima pobjednika bio je Francisco Garcia sa 24 poena, dok je kod Paname najbolji bio Danilo Pinnock sa 27 poena.  

Rezultati:

Kanada – Meksiko 95:40
Portoriko – Djevičanski Otoci 85:74
Brazil – Venecuela 87:67
Dominikanska Republika – Panama 100:87

Tabele:

Grupa A: Portoriko 2-0, Kanada i Urugvaj 1-0, Djevičanski Otoci i Meksiko 0-2.
Grupa B: Brazil 2-0, Dominikanska Republika i Venecuela 1-1, Panama i Argentina 0-1. 


Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.