Nova pobjeda Club Bruggea, Genk ostao bez doigravanja

Cocalić jedini igrao

Nova pobjeda Club Bruggea, Genk ostao bez doigravanja

Midhat Šljivak

Ekipa Club Bruggea pobjedom je okončala prvi dio sezone u belgijskoj Jupiler ligi.

Ovaj tim je slavio gostujuću pobjedu protiv Westerloa s 3:1, a već nakon 26 minuta igre su imali dva gola prednost pogocima Oularea i Izquierdoa.

Izquierdo je u 59. minuti pogodio za 3:0, da bi konačnih 3:1 postavio Schouterden. 

Kenan Handžić nije igrao za Westerlo u ovom susretu...

Gent je bez učešća bh. igrača Nermina Zolotića i Harisa Hajradinovića savladao je na gostovanju ekipu Anderlechta s 2:1.

Mitrović je pogodio za prednost Anderlechta nakon 15 minuta igre, ali je u drugom poluvremenu Gent pogocima Foketa i Ramana stigao do preokreta i pobjede od 2:1.

Edin Cocalić je u pobjedi Mechelena na gostovanju kod Cercle Bruggea (2:3) odigrao svih 90 minuta, dok je ekipa Genka ostala bez doigravanja porazom od Standarda iz Liegea (1:0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.