Nova pobjeda Gorenja, pet pogodaka Burića

Nova pobjeda Gorenja, pet pogodaka Burića

Adnan Beganović

U okviru 9. kola rukometnog prvenstva Slovenije, Gorenje naših Senjamina i Benjamina Burića slavilo je na gostovanju kod Krke (41:31).

Rukometaši Gorenja nastavili su sa sjajnim igrama. U 9. kolu su savladali Krku, te su ostali na stopostotnom učinku, odnosno u devet susreta upisali su isto toliko pobjeda.

Pivot našeg nacionalnog tima, Senjamin Burić postigao je pet pogodaka, dok je njegov brat Benjamin imao pet uspješnih intervencija.

Inače, najefikasniji kod Gorenja su bili Skube sa sedam i Medved sa šest pogodaka, dok su kod Krke najučinkovitiji bili Jurečič sa osam, te Smolnik sa čest pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.