Nova pobjeda Pandžinog Gornika vrijedna liderske pozicije

Gornik će prenoćiti kao lider

Nova pobjeda Pandžinog Gornika vrijedna liderske pozicije

Gornik Zabrze ostvario je novi trijumf, ovog puta na gostujućem terenu rezultatom 1:0 protiv osmoplasirane Jagiellonije. 

Tim Borisa Pandže do pobjede je došao pogotkom Zachera u 66. minutu utakmice. Gornik je ponovo lider sa 28 bodova iz trinaest utakmica uz jednu utakmicu više od drugoplasirane Legije iz Varšave.

Boris Pandža nastupio je od prvog minuta večerašnje utakmice, a zamijenjen je petnaest minuta prije kraja.

Vrijedi istaći da su i jedan i drugi tim kraj dočekali sa deset igrača obzirom na isključenja Dzalmidzea koji je dva žuta kartona zaradio do 24. minuta kod domaćih, te Nakoulme kod gostiju koji je isključen u sudijskoj nadoknadi.

U drugom današnjem susretu Cracovija je očekivano na gostujućem terenu porazila Widjew Lodz rezultatom 3:1.

Domaćin je poveo preko Rybickog koji je bio precizan sa bijele tačke, dok su preokret kreirali Dabrowski, Nowak i Lafrance koji je postigao autogol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti