Nova pobjeda PSG-a, Di Maria čovjek odluke

Parižani slavili protiv Nantesa

Nova pobjeda PSG-a, Di Maria čovjek odluke

Fudbaleri PSG-a su večeras kao gost s minimalnih 1:0 savladali Nantes i tako ostali sigurni na prvom mjestu Ligue 1.

Gol odluke postignut je već u ranoj fazi utakmice, kada je Di Maria u 12. minuti krunisao asistenciju Cavanija i zabio za 1:0.

Argentinac se do kraja utakmice mogao proslaviti jer je nekoliko puta promašio zaista izgledne prilike za udvostručenje vodstva, ali na kraju se ispostavilo da je gol s otvaranja susreta Parižanima bio dovoljan za pobjedu.

Velika uzbuđenja viđena su u posljednjim trenucima utakmice kada je prvo Silva Diego dobio pomalo komičan crveni karton zbog "udaranja" suca, da bi nešto kasnije Rabiot pogodio stativu.

Za PSG je ovo bila 17. pobjeda u sezoni i sada ekipa Unai Emeryja ima 53 boda, 11 više od Monaca i Lyona. Nantes je i dalje peti sa 33 osvojena boda.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U narednom kolu, PSG će na svom terenu ugostiti Dijon gdje bi sve osim ubjedljive pobjede bilo veliko iznenađenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi