Nova pobjeda Sarajeva protiv Libertasa za drugo pretkolo

Bordo tim u drugom pretkolu

Nova pobjeda Sarajeva protiv Libertasa za drugo pretkolo

M. Šljivak

Fudbaleri Sarajeva savladali su večeras kao gosti ekipu Libertasa iz San Marina rezultatom 2:1, te sa ukupnih 3:1 idu u naredni krug takmičenja.

Ekipa Husrefa Musemića je odlično otvorila utakmicu i već u drugoj minuti su došli do vodstva. Anes Haurdić je fantastično izveo slobodan udarac, te je pogodio za prednost našeg tima od 1:0.

Kontrolisalo je Sarajevo ovu utakmicu sve do 28. minute igre kada domaći stižu do izjednačenja. Veliku konfuziju u odbrani bordo tima koristi Morelli, koji matira Bandovića za 1:1.

Potom je naš predstavnik ponovo preuzeo igru i dominirao je terenom. Nakon nekoliko dobrih pokušaja koje su imali, napadi su se isplatili u posljednjim sekundama prvog poluvremena. Tadejević je sjajnim udarcem sa 20-ak metara pogodio za prednost Sarajeva na poluvremenu od 2:1.

Otvaranje drugog poluvremena ponovo je donijelo bolju igru Sarajeva. Redale su se prilike pred golom i Simoncinija, a veliku šansu je imao Melunović u 56. minuti kada ga je dobro uposlio Suljić, no napadač Sarajeva je promašio iz dobre situacije.

Imali su i domaći nekoliko opasnih napada, ali su se fudbaleri Sarejeva uz malo muke uspjeli da otklone sve opasnosti od svog gola. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, te je ostalo 2:1 za Sarajevo.


Evropska liga prvo pretkolo:

Libertas - Sarajevo 1:2 (Morelli 28'/ Haurdić 2', Todorović 45')

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Libertas: Simoncini, Rocchi, Molinari (od 55' Benvenuti), D. Simoncini, Camillini, Bacciocchi (od 46' Macerata), Facondini, Antonelli, Dall'Ara, Morelli (od 84' Polidori), Zennaro.

Sarajevo: Bandović, Radulović (od 71' Čulov), Tatomirović, Tadejević, Dupovac, Haurdić, Todorović, Džakmić, Cimirot, Suljić (od 82' Osmanagić), Melunović(od 76' Aganspahić)

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.