Nova pobjeda SFK 2000, remi u Bugojnu

Premijer ženska liga BiH

Nova pobjeda SFK 2000, remi u Bugojnu

S. Mlaćo

U Premijer ligi BiH za žene u danima vikenda odigrani su susreti 4. kola Lige za prvaka i Lige za opstanak.

SFK 2000 je nastavio sa sjajnim igrama, a izabranice Samire Hurem u Banja Luci su deklasirale ŽFK Banja Luka rezultatom 5:0.

Junak pobjede Sarajki sa četiri pogotka bila je Selma Kapetanović, dok je jedan pogodak dodala Merjema Medić.

U derbi susretu ovog kola ŽNK Iskra i ŽFK Lokomotiva su remizirale 0:0. Gošće su tako ostale na bod prednosti nad Bugojankama te zauzimaju drugo mjesto.

U Ligi za opstanak Gradina je deklasirala Mladost 7:0, dok je Radnik Bumerang slavio u Modriči nad ŽFK Modriča 4:0. Mladost i Modriča su definitivno putnici za niži rang, a naredne sezone u najjačem rangu bh. ženskog nogometa gledati ćemo Fortunu iz Živinica i ŽFK Sloga Petrovo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi