Nova pobjeda Skakavaca na krilima Izeta Hajrovića

Švicarska Super liga, 8. kolo

Nova pobjeda Skakavaca na krilima Izeta Hajrovića

Novopečeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Izet Hajrović golom i asistencijom u 8. kolu fudbalskog prvenstva Švicarske potvrdio je da se nalazi u odličnoj formi.

Fudbaleri Grasshoppersa pred svojom su publikom rezultatom 2:1 savladali sastav Thun rezultatom.

Popularni Skakavci u vodstvo su stigli dvije minute prije kraja prvog poluvremena, a siguran sa bijele tačke bio je bh. reprezentativac. Bio je to peti pogodak našeg Zmaja u ovosezonskom šampionatu ove alpske zemlje.

Nije se Hajrović zaustavio samo na golu. Na početku drugog dijela Hajrović je odlično uposlio nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde Milana Vilotića koji je povisio rezultata na 2:0. 

Gosti su do kraja uspjeli smanjiti golom Berata Sadika u 83. minuti na konačnih 2:1.

Reprezentativac BiH na terenu je igrao do 74. minuti, dok u sastavu ekipe iz Ciriha zbog povrede nije bilo Izetovog mlađeg brata Seada, U-21 reprezentativca BiH.

Poslije osam odigranih kola, Grasshoppers se nalazi na prvom mjestu sa  15 bodova i jedina su ekipa bez poraza u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Švicarska Super liga, 8. kolo:
Grasshoppers - Thun 2:1 (Hajrović 43, Vilotić 54 / Sadik 83)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.