Nova pojačanja Apollona registrovana za meč na Grbavici

Pereyra i Soumah u konkurenciji

Nova pojačanja Apollona registrovana za meč na Grbavici

Željezničar je rutinski eliminisao Narva Trans u prvom pretkolu Lige Evrope, dok će u drugom odmjeriti snage sa kiparskim Apollonom.

Apollon se u prvom pretkolu dosta mučio protiv litvanskog Stumbrasa, ali je u revanšu na svom terenu uspio slaviti sa 2:0 i sa ukupnih 2:1 proći u drugo pretkolo.

Kiparski klub je na zvaničnoj stranici saopštio spisak igrača prijavljenih za prvi duel protiv Željezničara na Grbavici 26. jula, a na njemu su se našla i dva pojačanja koja nisu bila u konkurenciji za revanš protiv Stumbrasa.

Riječ je o Facundu Pereyri i Richardu Soumahu. Peryra je u Apollon stigao prije nekoliko dana kao slobodan igrač iz argentinske Gimansije. Inače, ovaj 30-godišnji Argentinac igra na poziciji ofanzivnog veznjaka, a do sada je u Evropi nastupao još i za PAOK i Gabalu, dok je većinu karijere proveo u Argentini, Čileu i Meksiku.

Richard Soumah je također nedavno stigao u Apollon iz izraelskog Maccabija Petah Tikva, dok je ovaj 31-godišnji lijevi bek prije odlaska u Izrael igrao za Guingamp, Stade Brest 29, Angers, Mons i Amiens.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Spisak igrača koje je Apollon prijavio za meč protiv Željezničara:

Kevin Bru, Bruno, Vale, Joao Pedro, Andreas Karo, Tasos Kissas, Charalambos Kyriakou, Anton Maglica, Saša Marović, Fotpis Papoulis, John Pittas, Luca Polizzi, Valentin Roberge, Estenab Sachetti, Adrian Sardinero, Andre Schembri, Mathjias Spoliaric, Marios Stylianou, George Vassiliou, Hector Yuste Canton, Emilio Jose Zelaya, Facundo Pereyra, Richard Soumah.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi