)
Nova pravila guraju Begovića u Chelsea

Ancelotti želi bh. reprezentativca

Nova pravila guraju Begovića u Chelsea

Adnan Beganović

Reprezentativni golman Bosne i Hercegovine Asmir Begović nalazi se na meti aktuelnog engleskog prvaka, piše ugledni Guardian.

Transfer našeg reprezentativnog golmana iz Stokea u Chelsea već se ranije spominjao, no Guardian piše da sada stvari izgledaju mnogo ozbiljnije.

Navodno je menadžer Plavaca Carlo Ancelotti nakon jučerašnjeeg poraza od Manchester Uniteda jako nezadovoljan Hilariom, koji mijenja Petra Cecha koji se oporavlja od povrede.

Guardian navodi da Begović ima i dodatnu prednost jer se prema novim propisima Premijer lige računa kao domaći igrač. Naime, naš reprezentativac potpisao je juniorski ugovor sa Portsmouthom još 2003. godine, te iako je bio na posudbama u Macclesfield Townu, Bournemouthu i Yeovilu, proveo je 3 godine sa engleskim klubovima prije nego što je napunio 21 godinu.

Plavci trenutno imaju samo pet domaćih igrača (John Terry, Frank Lampard, Ashley Cole, Michael Mancienne i Turnbull), a nova pravila kažu da u kadru od 25 igrača moraju imati 8 domaćih, pa bi Ancelotti u slučaju da do kraja prelaznok roka ne dove još kojeg domaćeg igrača, u prvom dijelu sezone mogao ostati na samo 22 seniora u timu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.