Nova pravila Premiershipa: Ograničen broj igrača, stručnog štaba, medija...
Foto - EPA

Ukupno će 300 ljudi moći na stadion

Nova pravila Premiershipa: Ograničen broj igrača, stručnog štaba, medija...

M. Šljivak

Engleska Premier liga bit će nastavljena 17. juna.

Plan povratka fudbala na Ostvu je uspio, a sada svi s nestrpljenjem čekaju da se lopta ponovo počne kotrljati na terenima Premiershipa.

Očekivano, protokol za utakmice je očekivano veoma oštar, a predloženo j nekoliko zanimljivih stvari koje će klubovi morati da ispoštuju.

Tako će klubovi moći za utakmicu da prijave 20 fudbalera (17 će ih biti u ekipi i tri na čekanju). Također, bit će dozvoljeno prisustvo 12 članova medicinskog i trenerskog osoblja, te 10 predstavnika klubova.

Ukupno će utakmicama Premiershipa moći da prisustvuje maksimalno 300 ljudi. Svi će biti na socijalnoj distanci, a interesantno je da će i sudije u VAR sobama biti razdvojene na više lokacija.

Organizatori prenosa moći će da imaju 98 članova osoblja na stadionu i 75 članova van stadiona, a maksimalno će biti dozvoljeno prisustvo 25 novinara iz pisanih medija, te 15 za radio prijenose.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga će dobiti 23 svoja mjesta u novinarskom i komentatorskom dijelu posla, dok su internacionalni komentatori dobili 15 mjesta.

Također, predstavnici doping kontrole moći će imati svoja četiri člana, a ostala mjesta će se razdijeliti prema potrebama.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi