Nova uzbuđenja u nogometnoj Univerzitetskoj ligi

Nova uzbuđenja u nogometnoj Univerzitetskoj ligi

O. Lekić

Ovog vikenda nastavlja se Univerzitetka liga 2012 u fudbalu, košarci i odbojci utakmicama petog kola. U fudbalu u grupama A, B, C i D sastaju se:

International University of Sarajevo - Akademija scenskih umjetnosti
Fakultet za javnu upravu - Fakultet islamskih nauka
Fakultet zdravstvenih studija - Ekonomski fakultet
Šumarski fakultet - Veterinarski fakultet
Elektrotehnički fakultet - Fakultet političkih nauka
Građevinski fakultet - Fakultet za sport i tjelesni odgoj
Prirodno-matematički fakultet - Arhitektonski fakultet
Farmaceutski fakultet - Pedagoški fakultet
American University - Fakultet za kriminalistiku
Stomatološki fakultet - Mašinski fakultet
International Burch University - Pravni fakultet
Medicinski fakultet - Poljoprivredno-prehrambeni fakultet

Slobodno 5 kolo u nogometnomom prvenstvu imaju ekipe Filozofskog i Saobraćajnog
fakulteta.

Nakon četiri odigrana kola u svim grupama je iznimno zanimljivo. U grupi A ekipa Ekonomskog fakulteta je siguran putnik za četvrtfinale dok će se do samog kraja ekipe Zdravstvenih studija, Islamskih nauka i Filozofskog boriti za drugu mjesto. U grupi B Fakultet sporta i tjelesnog odgoja je ubjedljivo prvi dok će se vrlo zanimljiva borba voditi između četiri ekipe koje imaju po sedam bodova: Saobraćajni, Građevinski, Internacionalni i Prirodno-matematički fakultet. U blagoj prednosti su
Internacionlani Univerzitet i Prirodno-matematički fakultet koji igraju „lakše“ utakmice protiv Arhitektonskog fakulteta odnosno Akademije scenskih umjetnosti. U grupi C Internaciolnalni Burch Univerzitet i Pravni fakultet u direktnom okršaju odlučuju o drugom putniku u četvrtfinale, dok je Fakultetu za Kriminalistiku dovoljan i bod kako bi osigurao prvo mjesto. Konačno u grupi D Fakultet političkih nauka i Šumarski fakultet utakmicama protiv posljenjeplasiranih Elektrotehničkog i Veterinarskog fakulteta osiguravaju svoju kartu za četvrtfinale.


Neki od učesnika su za naš portal rekli:

Haris Dervišbegović (Ekonomski fakultet): „Već smo osigurali prolaz dalje, tako da ćemo ovo kolo isprobati neke nove igrače i neke nove varijante. Međutim to ne znaći da ćemo ekipu Fakulteta Zdravstvenih studija olako shvatiti, idemo na pobjedu i želimo superiorno osvojiti prvo mjesto u našoj grupi“.

Velid Varatanović (Arhitektonski fakultet): „Očekujemo da nastupimo u punom sastavu u utakmici koja nema rezultatskog značaja za nas, ali koja svakako može da bude jedan častan oproštaj od ovogodišnjeg takmičenja. Dati ćemo sve od sebe i nadamo se pobjedi uz fer i poštenu igru na obje strane“.

Alen Zečirević (Građevinski fakultet): „Očekuje nas odlučujuća utakmica ovo kolo za prolaz. Nažalost sami smo se doveli u ovu situaciju i sad na teži način moramo tražiti prolaz u sljedeću fazu. Sve u svemu, naredna utakmica će pokazati da li imamo kvalitet za veće domete ovogodišnje UNSA lige ili ne. Očekujem tvrdu i neizvjesnu utakmicu do samog kraja“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.