Nova zvijezda s Koševa: Povijesni debi Demirela Veladžića

Najmlađi debitant i strijelac tima s Koševa

Nova zvijezda s Koševa: Povijesni debi Demirela Veladžića

M. Šljivak

Demirel Veladžić imao je danas debi iz snova za FK Sarajevo.

Mladi fudbaler bordo tima je postao najmlađi debitant i strijelac u novijoj povijesti kluba s Koševa.

Veladžić je u 89. minuti pogodio za konačnih 3:1 protiv Slavije, te je svoje ime upisao u povijest FK Sarajevo. Samim debijem sa 16 godina, pet mjeseci i 20 dana, postao je najmlađi debitant otkako se vodi statistika. 

Također, Veladžić je postao i najmlađi strijelac kluba. Niko prije njega ranije nije ovako mlad zatresao protivničku mrežu, a još veću draž daje činjenica da je ovaj talentovani fudbaler pogodio na debiju.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Nova zvijezda tima s Koševa... 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.