Novac mu udario u glavu: Oscar izjavom zaprepastio sve

Vjeruje da su Kinezi blizu Premiershipa

Novac mu udario u glavu: Oscar izjavom zaprepastio sve

M. Šljivak
Teme:

Brazilac Oscar nedavno je pojačao kineski tim Shanghai SIPG.

Ovaj tim je Chelseaju za njegove usluge isplatio 60 miliona eura, a čini se kako je 25-godišnjem fudbaleru novac udario u glavu, jer smatra da kineski timovi mogu parirati engleskim.

On je izjavom apsolutno šokirao sve koji vole Premiership."

"Premier liga se igra na visokom nivou i u njoj igraju neki od najboljih fudbalera svijeta, ali i kineski fudbaleri su jako dobri. Ako nastave ovako biće konkurentni engleskim klubovima", istakao je Oscar.

Istina, u Kini igra nekoliko zaista vrhunskih fudbalera. Na odlazak u ovu zemlju su se odlučili uglavnom igrači kojima je novac ispred klupske karijere.

Tako ćemo u narednoj sezoni kineske Superlige pored Oscara gledati imena poput Carlosa Teveza, Axela Witsela uz stare likove Paulinha, Fredyja Guarina, Jacksona Martineza i mnoge druge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi