Novac ne pobjeđuje uvijek: Priča s Otoka za fudbalske zanesenjake

Wimbledon preskočio MC Dons

Novac ne pobjeđuje uvijek: Priča s Otoka za fudbalske zanesenjake

Primjer pobjede fudbala nad novcem dolazi nam iz trećeg ranga engleskog nogometa - League One. 

U ovom rangu takmičenja se nalazi i AFC Wimbledon. Klub je osnovan 2002. godine od strane navijača koji su htjeli da očuvaju duh tadašnjeg Wimbledon FC, koji je zbog dugova "natjeran" da promijeni ime, lokaciju, boju dresova i sve ono što je predstavljalo dotadašnji klub, pa je tada nastao MC Dons. 

Navijači starog Wimbledona su bili odbili podržavati MC Dons i potom su osnovali vlastiti klub 'A fan's club Wimbledon' koji je iz devetog ranga stigao do treće lige. Da se ljubav prema klubu isplatila potvrđuje i to što su za vikend nakon 14 godina postojanja na tabeli preskočili svog najomraženijeg rivala.

Ako se Wimbledon uspije ikada vratiti među elitu, bit će to fudbalska bajka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi