Novaković: Velika mi je želja da pobijedimo Željezničar

Stoper bordo tima pred derbi

Novaković: Velika mi je želja da pobijedimo Željezničar

E. Škorić

Sarajevo u subotu dočekuje Željezničar u velikom gradskom derbiju, koji će biti odigran u sklopu petog kola Premijer lige BiH.

Bordo tim se priprema za okršaj s gradskim rivalom, a o pripremama govori pouzdani stoper Sarajeva Saša Novaković.

“Pripremamo se najbolje što možemo. Imamo dobru priliku u subotu da se vratimo na pobjednički kolosijek, poslije dvije lošije utakmice u posljednjim sedmicama. Sigurno je da imamo kvalitetnu ekipu i to moramo pokazati. Ušli smo u probleme na početku sezone, koje smo sami sebi napravili i sami se moramo izvući iz tih problema, a najbolji način za to je pobjeda i dobra igra", rekao je Novaković, osvrnuvši se potom na ekipu Željezničara.

“Gledao sam utakmicu protiv Borca i smatram da je Željezničar pokazao određen karakter obzirom da su se vratili iz negativnog rezultata, ali nisu pokazali naročito kvalitetnu igru i vjerujem da imamo dobru priliku da dođemo do pobjede, naravno uz pomoć naših navijača.”

Istakao je kako ima veliku želju pobijediti u derbiju.

“Moja velika želja je da dođemo do pobjede u subotu. Dati ću sve od sebe za to i uz borbu od prve minute vjerujem da to možemo uraditi. Posljednji derbi je bio sjajan za nas, jedno od najljepših iskustava za mene i nadam se da ćemo ponoviti i u subotu takav rezultat.”, zaključio je Novaković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećamo da se derbi igra u subotu od 20 sati na stadionu Koševo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi