Novčane kazne za Velkoskog i Aydina Olguna

Disciplinci neumoljivi

Novčane kazne za Velkoskog i Aydina Olguna

S. Mlaćo

Mnogo bure donijela je utakmica osmine finala Kupa između NK Široki Brijeg i FK Sarajevo (3:2). Susret su obilježile nemile scene, a u redovima gostiju su bili razočarani.

Istakli su da je na Pecari bačena još jedna ljaga na bh. nogomet, a Disciplinska komisija NSBiH odlučila da je zbog nesportskog ponašanja na istom mču kazni kapitena FK Sarajevo sa novčanom kaznom od 1.000 KM.

Velkoski je kaznu dužan uplatiti u kasu Saveza u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti presude.

Kaznu od 2.000 KM platit će predsjednik NK Čelik Aydin Olgun. Naime, disciplinci su razmatrali prijavu Komiteta za sudije i suđenje Saveza koja se odnosi na kršenje Kodeksa o ponašanju članova NS/FS BiH na prvenstvenoj utakmici između FK Sarajevo - NK Čelik (2:0).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O odluci stoji da se Olgun kažnjava zbog prekršaja vezanog za povredu ponašanja i anti doping.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi