Nove optužbe: UEFA izabrala Liverpoolu protivnika?

Dva papirića u jednom bubnju

Nove optužbe: UEFA izabrala Liverpoolu protivnika?

E. Škorić

Ponovo se aktivirala priča oko neregularnosti prilikom žrijebanja parova Lige prvaka.

Godinama unazad se sumnja na regularnost prilikom žrijebana iole ozbiljnijih takmičenja u Evropi, a švicarski list Blick objavio je snimak na kojem generalni sekretar Giorgio Marchetti otvara kuglicu s dva papirića.

On u jednom trenutku ugleda dva papirića i jedan odmah baca ispod stola, a nakon toga izvlači papirić na kojem piše Hoffenheim. 

Iz Evropske nogometne fedearcije su se ubrzo oglasili i kazali da je ignorisao papir jer nije imao utjecaj na žrijeb, mada se sumnja podgrijala jer je Hoffenheim izvukao engleski Liverpool, najtežeg mogućeg rivala.

UEFA godinama odbacuje sve navode o eventualnom namještanju parova, a sumnje ne prestaju iz sezone u sezonu, mada još uvijek nema konkretnih dokaza o eventualnim nepravilnostima. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

No, teško je reći šta se nalazilo na bačenom komadiću papira. Možda je bilo ispisano ime nekog kluba koji je greškom mogao biti izvučen umjesto Hoffenheima? Ali, dobro, to bi već bile teorije zavjere.



Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti