Nove optužbe za španski klan: Prijetili predsjedniku i tražili 100.000 eura
(Foto: EPA)

Ogroman skandal u La Ligi

Nove optužbe za španski klan: Prijetili predsjedniku i tražili 100.000 eura

Midhat Šljivak

Veliki skandal potresa španski fudbal.

U akciji španske policije kodnog naziva "Operacija Oikos" prije nekoliko dana uhapšeno je više osoba povezanih sa novodnim namještanjem utakmica, a među njima su i dobro poznati bivši fudbaleri.

Glavni pokretači namještanja su nekadašnji fudbaleri Raul Bravo i Carlos Aranda, a kompletna kladioničarska mafija je pala nakon što su otkrivene poruke da je meč Valladolid - Valencia namješten.

Međutim, namještanje nije sve čime su se fudbaleri bavili. Iza njih je ozbiljan kriminalni dosije, a sada je otkriveno da su slali prijeteće poruke predsjedniku Huesce Agustinu Lasaosi.

Kako navodi Mundo Deporitvo, Lasaosa je od Arande dobio prijeteću poruku da mu isplati dug od 100.000 eura.

Nije poznato kako je dugovanje nastalo, ali čini se da je mreža ljudi koji su učestvovali u namještanju zaista ogromna.

Raul Bravo bio izuzetno nervozan

Raul Bravo, nekadašnji fudbaler Real Madrida, unervozio se kada je saznao da je Getafe ponudio finansijsku nagradu Valladolidu ukoliko ovaj tim ne izgubi meč protiv Valencije.

Inače, Getafe i Valencia su se u posljednjem kolu sezone 2018/2019 španskog šampionata borili za plasman u Ligu prvaka. Dva tima su u posljednje kolo ušla sa istim brojem bodova i borili su se za četvrto mjesto. Na kraju je u LP otišla Valencia.

Estebann Urreiztieta, novinar El Munda, je objasnio čitavu situaciju.

"Postoje ozbiljne indikacije da je Raul Bravo otišao u Valladolid 48 sati prije odigravanja utakmice, gdje se trebao sastati sa Borjom i navodno razgovarati o potencijalnom angažmanu u omladinskom pogonu Valladolida", rekao je Urreiztieta, ali mnogi sumnjaju da je gore navedeno bio stvarni razlog puta Raul Brava u Valladolid.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Međutim, informacije iz istrage govore da je Raul Bravo postao jako nervozan nakon što je sve već bilo dogovoreno jer je saznao da Getafe nudi dva miliona eura Valladolidu za pobjedu nad Valencijom", istakao je Urreiztieta.

Valencia je meč lagano dobila sa 0:2 i ostvarila je plasman u Ligu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti