Nove pobjede Rangersa i Celtica

Scotish Premiership

Nove pobjede Rangersa i Celtica

Derbi utakmicom između Heartsa i Rangersa kompletirano je 2. kolo škotskog Premiershipa. Rangersi i Celtic su ostvarili nove pobjede, dok se Hearts neočekivano nalazi na dnu tabele bez i jednog osvojenog boda u prve dvije utakmice.

Rangersi su teškom mukom došli do druge ovosezonske pobjede nad Heartsom u gostima. Domaći tim je vodio sa 1:0, ali nisu uspjeli na kraju  osvojiti niti jedan bod. Hearts je u vodsvo došao golom Witteveena u 31. minuti utakmice, ali je Rangers smogao snage za preokret u drugom poluvremenu. Prvo je Lee McCulloch u 63. minuti poravnao na 1:1, da bi Kris Boyd iz penala u posljednjoj minuti donio veliku pobjedu Rangersima.

Celtic se za kratko vrijeme oporavio od šoka nakon poraza od Arsenala u Ligi prvaka, pa je sav bijes iskalio na slabom St.Johnstoneu. Za kratko vrijeme zeleno-bijeli su napravili veliku prednost od dva gola. Prvo je Marc Fortune u 21. minuti donio prednost Celticu, a samo sedam minuta kasnije Maloney povisuje na 2:0. Gosti su uspjeli preko Samuela u 36. smanjiti na 2:1, i to je bilo sve što su napravili u prvom dijelu.
U nastavku utakmice ponovo isti dvojac Fortune i Maloney stupa na scenu, samo što je redoslijed ovaj put bio obrnut. Prvo je Maloney u 53. minuti povisio na 3:1, a samo minut kasnije Fortune na 4:1. U 74. minuti utakmice Scott McDonald povisuje na 5:1, a Morris u 76. postavlja konačnih 5:2.

Hibernian je drugu prvenstvenu pobjedu upisao na gostovanju kod Falkirka. Falkirk je prvi došao u vodstvo preko Flynna u 25. minuti, a onda su na scenu stupili igrači Hiberniana, koji preokreću rezultat u svoju korist. Bamba je u 41. minuti poravnao na 1:1, da bi u nastavku utakmice Riordan s dva gola u 57 i 80. minuti donio novu pobjedu Hibernianu.

Treći najveći škotski klub Aberdeen je prvu ovosezonsku pobjedu upisao na gostovanju kod Hamiltona sa 3:0. Cijeli posao igrači Aberdeena su obavili sredinom prvog poluvremena kada su golovima Mulgrewa u 23, i Considinea u 29. minuti stekli nedostižnu prednost, a Maguire je golom u 63. minuti samo stavio tačku na i.

Motherwell je vrlo dobro otvorio novo prvenstvo. Bod sa strane ovjerili su domaćom pobjedom nad Kilmarnockom na 3:1. Mrežu gostiju načeo je Sutton u 14. minuti, a na 2:0 povisio je Forbes u 45. minuti. U nastavku utakmice Hutchinson je u 68. minuti povisio na 3:0, a počasni pogodak za Kilmarnock postiže Hamill dvije minute prije kraja utakmice.

Jedini meč ovog kola koji je završio bez golova bio je onaj između St.Mirrena i Dundee Uniteda.

Rezultati:

Celtic – St.Johnstone 5:2
Falkirk – Hibernian 1:3
Hamilton – Aberdeen 0:3
Motherwell – Kilmarnock 3:1
St.Mirren – Dundee United 0:0
Hearts – Rangers 1:2


Tabela: Celtic, Rangers i Hibernian 6, Motherwell, Dundee United 4.... Hearts, Falkirk i Hamilton 0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.