Nove pobjede za Đedovića i Wrighta

BBL

Nove pobjede za Đedovića i Wrighta

Midhat Šljivak

Košarkaši minhenskog Bayerna nastavili su sa pobjedama. Bavarci su večeras u 14. kolu Bundeslige savladali na gostovanju Trier 76:69 uz solidnu partiju Nihada Đedovića.

Bayern je nakon prve dionice stvorio šest poena prednosti 20:14, pa su ovu prednost odžavali do kraja utakmice. Nakon 20 minuta bilo je osam razlike 38:30, a sve što je Trier uspio je smanjenje prednosti na konačnih minus sedam.

Nihad Đedović je za 20 minuta na parketu ubacio devet poena, te je imao tri skoka. Bayern je do pobjede vodio Bryce Taylor s 16 poena, dok je kod Triera Trevor Hughes ubacio 21 poen.

Brose Baskets je slavio domaću pobjedu nad ekipom Phoenix Hagena 104:93. Bh. reprezentativac zack Wright je ubacio tri poena za 20 minuta u igri, a imao je još dva skoka i dvije asistencije. Elias Harris je vodio Bamberg do pobjede s 25 poena, a kod Hagena je Larry Gordon ubacio 21 poen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.