Novi Amerikanac u dresu Crne Gore

Zamjena za Cooka

Novi Amerikanac u dresu Crne Gore

Midhat Šljivak

Američki playmaker Taylor Rochestie dobio je crnogorski pasoš, te će u narednim kvalifikacijama za Eurobasket u Sloveniji nastupati za košarkašku reprezentaciju Crne Gore.

Crnogorci su nakon Eurobasketa u Litvaniji tražili zamjenu za Omara Cooka na poziciji organizatora igre, a nakon što nisu uspjeli dovesti šutera Reala Jaycceea Carrolla, izbor je pao na playmakera Le Mansa Rochestiea.

Trenutni košarkaš francuskog Le Mansa u julu će napuniti 27 godina,a nakon što je završio  Washington State univerzitet, stigao je u Evropu, gdje jenastupao za Gottingen, Galatasaray i berlinsku Albu.

U francuskom timu prosječno je ove sezone ubacivao 17.4 poena uz 6.4 asistencija i gotovo četiri skoka po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.