Novi domaći poraz Zvezde
Kikanović je postigao dva poena u porazu Zvezde od Nymburka

Eurocup

Novi domaći poraz Zvezde

Teme:

Nakon pet odigranih kola u Eurocupu samo je momčad Bilbao Basketa osigurala poziciju među osam najboljih ekipa, dok ćemo ostalih sedam dobiti tek u posljednjem kolu.

Crvena Zvezda je prije dva kola izgledala kao siguran putnik u četvrtfinale, ali je s dva domaća poraza od Turk Telekoma i Nymburka znatno smanjila šanse da se nađe u četvrtfinalu.

U grupi I je odigrana večeras samo jedna utakmica. Aris je slavio ubjedljivu pobjedu protiv Juventuta sa 84:54, dok Alba i Le Mans igraju sutra. Matt Walsh je sa 17 poena i 6 skokova predvodio Aris do pobjede, dok je kod Juventuta prvo ime bio Luka Bogdanović sa 16 poena i 8 skokova.

U grupi J ni nakon petog kola niko nije obezbjedio plasman u četvrtfinale. Jedino je poznato da Galatasaray nema ni teoretske šanse da se tamo nađe. Turski klub je večeras pružio dobar otpor ekipi Unicsa, ali više od časnog poraza (92:89) nisu mogli.

Sjajnu utakmicu je kod Galate odirao Darius Washington koji je upisao 32 poena, 7 asistencija i 5 skokova, dok je kod Unicsa Marko Popović upisao 22 poena i 5 asistencija. Hapoel je domaćim porazom od Valencije (64:69) propustio priliku da osigura četvrtfinale.

Bilbao je poražen na svom parketu od Benettona (68:72) koji nema nikakve šanse da prođe dalje, dok je Bamberg pobjedom protiv Panellioniosa (84:81) ostao u utrci za prolaz dalje. U pobjedi Benettona Jasmin Hukić je ubacio 10 poena.

Crvena Zvezda je s dva domaća poraza sama sebi zakomplikovala situaciju u grupi L. Večeras su izabranici Aleksandra Trifunovića poraženi u Pioniru od češkog Nymburka s ubjedljivih 55:73. Kikanović je upisao 2, Kešelj 7, a Stević 8 poena i 9 skokova, dok je Petr Benda sa 18 poena bio najbolji kod pobjedničkog tima. U drugoj utakmici je Turk Telekom poražen kući od Gran Canarije sa 78:79 i tako se oprostio od daljeg takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.