Novi dres, novi broj: Arsenal dobio 'sedmicu'

Saka zadužio dres

Novi dres, novi broj: Arsenal dobio 'sedmicu'

Midhat Šljivak

Londonski Arsenal dobio je novu sedmicu za narednu sezonu.

Dres sa ovim brojem od naredne sezone nosit će 18-godišnji Bukayo Saka, koji je ove sezone nosio dres sa brojem 77.

Ipak, kako je broj od naredne sezone ostao slobodan nakon što je postalo jasno da se Henrikh Mkhitaryan neće vraćati u klub, Saka je odlučio da uzme sedmicu koja je u prošlosti pripadala poznatim imenima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prije Mkhitaryana, dres Arsenala sa brojem sedam su u novije doba nosili Alexis Sanchez, Tomaš Rosicky, Robert Pires, David Platt...

Saka je ove sezone maksimalno iskoristio šansu za igru. Postigao je četiri gola i upisao je 11 asistencija, a nedavno je dobio novi višegodišnji ugovor.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nijepoznat
Sretno Saka
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti