Novi fudbaler Hajduka dao brutalno iskrenu izjavu

"Prvi put čujem za Hajduk"

Novi fudbaler Hajduka dao brutalno iskrenu izjavu

Pored Josipa Kvesića, posljednje ljetno pojačanje splitskog Hajduka je Hamza Barry.

Ovaj mladi fudbaler iz Gambije je u Split došao iz izraelskog Hapoel Tel Aviva, a u izjavi za medije je na engleskom jeziku priznao da je dolazak u naše krajeve bio put u nepoznato.

"Da budem iskren, do prije sedam dana nisam znao za Hrvatsku, ni za Hajduk. Na brzinu sam se na internetu upoznao sa Hrvatskom i klubom, za koji sam čuo da je najveći u državi. Luka Modrić? Ne znam ko je, ne znam nijednog hrvatskog fudbalera niti sam se ikada susretao s njima u dosadašnjoj karijeri", iskren je bio Barry, koji je potom dodao:

"Imao sam ponudu iz Austrije, ali izabrao sam Hajduk. Dobro sam pripremljen, zdrav sam i spreman na sve to kaže trener".

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hamza Barry ima 21 godinu i do sada je nastupao za Vallettu, Maccabi Netanyju i Hapoel, dok je za reprezentaciju svoje zemlje odigrao 11 utakmica.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi