Novi kandidati za selektora košarkaške reprezentacije BiH

Dodana još dvojica kandidata

Novi kandidati za selektora košarkaške reprezentacije BiH

M. Šljivak

Upravni odbor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine nije u subotu donio odluku o imenovanju selektora seniorske reprezentacije.

U igri za tu poziciju ostala su još četiri imena, dok su sa spiska otpali Nenad Marković, Jure Zdovc i Svetislav Pešić.

Imena kandidata za poziciju selektora otkrio je predsjednik KSBiH Aleksandar Fulurija.

"U igri za poziciju selektora ostali su još Dragan Bajić i Adis Bećiragić, a na listu smo dodali još dva sjajna stručnjaka. To su Duško Vujošević i Aleš Pipan. U narednim danima će biti obavljeni razgovori s kandidatima i Upravni odbor bi na narednoj sjednici mogao donijeti odluku o imenu selektora", rekao je predsjednik KSBiH Aleksandar Fulurija.

Najbliži klupi bh. tima za sada je strateg Igokee Dragan Bajić. Ovaj stručnjak ima veliku podršku u Upravnom odboru KSBiH i on je favorit za poziciju selektora reprezentacije BiH.

Sjednica Upravnog odbora biće održana u četvrtak i tada bismo konačno mogli saznati ime novog selektora najboljih bh. košarkaša.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi