Novi kiks Ajaxa, Feyenoord siguran

Eredvizija

Novi kiks Ajaxa, Feyenoord siguran

Edmir Škorić

Vodeći Ajax kiksao je drugi put uzastopno. Nakon domaćeg remija s Cambuurom, remizirali su i sa Bredom.

Ajax je u gostima kod Brede odigrao bez golova u nedjelju u utakmici 28. kola holandske Eredivizije. Ostao je Ajax lider, a i pored dva vezana kiksa ima sedam bodova zalihe ispred Twentea i Vitessea.

Feyenoord je pobjedom nad Heerenveenom stigao na treće mjesto. Vormer i Immers su u nastavku tresli mrežu gostiju, a roterdamski sastav je promašio i penal. 

Zwolle je pogocima Dosta (45. minuta) i Fernandeza (94. minuta) kod kuće savladoa Go Ahead Eagles s 2:0. Najzanimljivije bilo je u duelu NEC Nijmegena i Utrechta, a završeno je bez pobjednika, rezultatom 2:2.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Higdon i Jantscher su bili strijelci za domaće, Buthus i Toornstra za gostujuće nogometaše. Nešto ranije u nedjelju Twente je savladao AZ Alkmaar s 2:1.

Eredivizija, 28. kolo:
Feyenoord - Heerenveen 2:0 (Vormer 49, Immers 64)
NEC Nijmegen - Utrecht 2:2 (Higdon 24, Jantscher 60/ Buthuis 22, Toornstra 45)
Zwolle - G.A. Eagles 2:0 (Drost 45, Fernandez 94)
Breda - Ajax 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.