Novi kiks Panathinaikosa, poražen i Panionios

Dvanaesto kolo grčke Super lige

Novi kiks Panathinaikosa, poražen i Panionios

A. Haznadarević

U grčkoj Super ligi završena su tri susreta dvanaestog kola, u kojima su  Asteras i Platanias slavili, dok su Kerkyra i Veria podijelili bodove.

Panathinaikosu ove sezone jako slabo ide, a slabu atmosferu u njihovoj momčadi iskoristio je domaći Platanias slaveći rezultatom 2:1. Golove su postigli Ucar u 37. i Anastasakos u 59. minutu, dok je jedini gol za goste postigao Toche u 71. minutu igre.

 

U meču Asteras Tripolisa i Panioniosa, sva tri boda su ostala kod domaćina, a rezultat je glasio 2:1. Već u prvom minutu je De Blasis pogodio za vodstvo, da bi Usero u 39. minutu povisio na 2:0. Do kraja je Kolovos supio samo smanjiti rezultat osam minuta pred kraj meča.

Potražite više informacija na temu Super League:

 

U duelu Kerkyre i Verie, remijem od 1:1 su podijeljeni bodovi. Domaći su preko Goumasa poveli četiri minuta pred kraj prvog poluvremena, da bi Olaitan izjednačio u 88. minutu susreta, i tako postavio konačni rezultat meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.