Novi kiks Šturma, Muratović pauzirao

Austrijska Max Bundes liga

Novi kiks Šturma, Muratović pauzirao

Ni nakon svoje četvrte utakmice, ekipa Šturma nije uspjela doći do svoje prve proljetne pobjede. Oni su, u prvoj utakmici 26. austrijake Max BL, igrali 1:1 protiv Rida i tako donijeli novo razočarenje svojim navijačima. Gosti su poveli golom Petera Hekmaera u 54' a prvi proljetni bod Šturmu donio je slovački internacionalac, Peter Hlinka u 82'.

U timu Šturma nije bilo našeg reprezentativca Samira Muratovića koji je „odrađivao“ isključenje iz prošlog kola, a Zdenko Baotić nije bilo ni na klupi. Šturmovi Bosanaci, sa austrijskim pasošem, Edin Salkić i Dejan Marić takođe nisu bili dobili priliku za igru. I Ridov „Bosanac“ Amel Hadžić, takođe nije igrao.

Muratović i saigrači, sada je to posve evidentno, u ozbiljnoj su krizi. U proljetnom dijelu sezone izgubili su tri prvenstvene utakmice ( Kapfenberg 1:3, Austria Beč 0:2 i Salzbirg 1:2 ) a ovih 1:1 sa Ridom donijelo im je prvi proljetni bod. Ako tome dodamo i poraz u kup takmičenju ( od Austrie Beč penalima 3:5 ) onda se može reći da će 100. – i rođenadan kluba proslaviti bez ijednog trofeja. Naime, za vodećim Red Bul Salzburgom sada zaostaju cijelih 12 bodova. Na polusezoni taj zaostatak bio je samo četir boda ( uz utakmicu manje ) pa se jasno u kakvoj je formi tim našeg reprezentativca.   

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.