Novi kiks Uniteda: Stoke odnio bod sa Old Trafforda
Foto: EPA

Crveni đavoli nisu uspjeli slaviti

Novi kiks Uniteda: Stoke odnio bod sa Old Trafforda

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda remizirali su danas na domaćem terenu protiv Stokea (1:1) u utakmici sedmog kola engleske Premier lige.

Crveni đavoli prvu šansu imali su već u drugoj minuti utakmice kada je Zlatan Ibrahimović zaprijetio, ali njegov udarac odbranio je golman gostiju. Desetak minuta kasnije uzvratili su gosti preko Camerona no nije bilo promjene rezultata.

United je imao incijativu utakmice, ali nisu znali kako da dođu do prednosti. Pogba je dva puta pokušao sa ruba kaznenog prostora, ali golman gostiju bio je siguran. Gosti su čekali svoju šansu iz kontri i svjesno su prepustili Unitedu incijativu na sredini terena.

U drugom poluvremenu gledali smo istu sliku, United je pokušao da dođe do prednosti dok su gosti bili zadovoljni remijem. Ipak, dvadesetak minuta prije kraja Mourinho je u igru odlučio ubaciti Anthonyja Martiala. 

Francuski napadač je samo dvije minute nakon toga uspio da dovede domaći tim u vodstvo. Martial je iskosa sa desetak metara odlično plasirao loptu u mrežu Stokea za veliku erupciju oduševljenja domaćih navijača. Svi su tada mislili da će United krenuti po drugi gol, ali igrači Stokea su mislili drugačije.

U samom finišu utakmice gosti su dočekali napokon jednu kontru koju su nakon dosta sreće pretvorili u gol. Pogodak za izjednačenje rezultata postigao je Joe Allen kojem je ovo bio drugi gol u ovoj sezoni Premiershipa.

Nakon primljenog gola domaći su svim silama krenuli po novo vodstvo. Najbolju šansu imao je Paul Pogba, ali je pogodio samo prečku. Manchester United je sada šesti na tabeli Premier lige sa 13 osvojenih bodova, dok je Stoke predzadnji sa samo tri boda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 7. kolo:

Manchester United - Stoke 1:1



Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi